Jakso 1: Virtuaalisuus koulutuksessa

Virtu podcastin ensimmäisessä jaksossa käsitellään virtuaalitodellisuuden hyödyntämistä sote-alan koulutuksessa. Keskustelemassa ovat Timo Korkalainen (Mixed Reality Designer, CTRL Reality) ja Sini Eloranta (TtT, dosentti​, tutkimusryhmän vetäjä, Turun AMK). Keskustelua johdattelee Elias Koskinen.

Käsikirjoitus ja tuotanto: Elias Koskinen, Ossi Muurinen
Editointi: Ossi Muurinen

Jakson litterointi


Jakso 2: Virtuaalisuus terapiassa

Toisessa jaksossa pohditaan, kuinka perinteinen terapia voi hyötyä virtuaalitodellisuudesta ja millaisia eettisiä kysymyksiä kehitykseen liittyy.

Keskustelua koordinoi Milla Granlund ja asiantuntijoina kuullaan  Antti Apostolia (digitalisaatioprojektipäällikkö, terapeutti) sekä  Joel Holménia (lääkäri, TYKS vanhuspsykiatria).

Käsikirjoitus ja tuotanto: Milla Granlund

Jakson litterointi


Jakso 3: VR altistusterapiassa

Kolmas podcast-jakso sukeltaa vielä syvemmälle aiheeseen ja paljastaa, kuinka vr-tekniikka on jo tätä päivää altistusterapiassa. Antti Apostol (digitalisaatioprojektipäällikkö, terapeutti, TYKS) kertoo, mitä etuja teknologia on tuonut tullessaan ja millaisia kokemuksia ja tuloksia sillä on saavutettu. Toimittaja Olli Tiihonen altistetaan vr-kokemuksille.

Käsikirjoitus ja editointi: Milla Granlund
Tuotanto: Olli Tiihonen

Jakson litterointi


Jakso 4: VR vanhusten syrjäytymisen torjunnassa

Kun ulos tekisi mieli, mutta kunto tai olosuhteet eivät sitä salli; syrjäytyminen koskee myös vanhuksia. Sarjan neljännessä jaksossa käydään keskustelua akuutin ongelman äärellä ja pohditaan VR:n mahdollisuuksia tuoda helpotusta tilanteeseen. Aihetta käsittelevät Henrik Helin (360Mediatalo) ja Rosa-Maria Tuominen (Turun lähimmäispalveluyhdistys). Keskustelua ohjaa Milla Granlund.

Käsikirjoitus , tuotanto ja editointi: Arttu Kuivanen

Jakson litterointi


Jakso 5: Luovan ja soten kohtaamisia

Virtuaalitodellisuus. Lisätty todellisuus. Muunneltu todellisuus. Striimaus. Potilas. Etiikka. Turvallisuus. Hoitoprosessi.

Mitä luovan ja soten kohtaamisissa tapahtuu? Löytyykö yhteinen kieli?

Podcastissa kuullaan Oulun ammattikorkeakoulun poimintoja Virtu-matkan varrelta. Käsikirjoittaja, yliopettaja Satu Koho on yksi Virtuaalinen elämyslääke – luovaa osaamista sote-alalle -hankkeen asiantuntijoista.

Käsikirjoitus, editointi: Satu Koho

Jakson litterointi