Webinaarissa julkistettiin valtakunnallinen koulutusmalli

08.12.2020

11.11.2020 järjestetyssä Virtuaalinen elämyslääke-hankkeen loppuwebinaarissa pohdittiin sote- ja luovien alojen yhteistyöpotentiaalia sekä esiteltiin Virtuaalinen elämyslääke-hankkeessa toteutettuja co-create-yhteistyöpilotteja.

Virtuaalisia elämyslääkkeitä voidaan hyödyntää hyvin erilaisissa yhteyksissä; erilaisissa olemassa olevissa sairaalaprosesseissa esimerkiksi vähentämään pelkotiloja tai parantamaan muistisairaiden ikäihmisten sekä esimerkiksi erityisryhmien, kuten kehitysvammaisten lasten elämänlaatua.

Lisäksi webinaarissa tarkasteltiin elämyslääkkeiden, kuten kohdennettujen pelisovellusten ja 360-videoprojision käytöstä kertyneitä alustavia, rohkaisevia tuloksia ja vaikuttavuutta erilaisten kohderyhmien kohdalla.

Tilaisuudessa esiteltiin myös hankkeen yhteydessä luotu koulutusmalli, joka pyrkii yhdistämään monialaisesti sosiaali-, terveys-, hyvinvointi- sekä luovien alojen osaamista kokonaisvaltaisesti. Tavoitteena on vastata tulevaisuuden koulutustarpeisiin, kun perinteisiä hoitomenetelmiä tuetaan ja jopa haastetaan vr-avusteisin menetelmin.

“Seminaarin yhteenvetona voidaan todeta, että jo lähitulevaisuudessa uusi teknologia asettaa haasteita sotealan perinteisille toimintaympäristöille ja -tavoille, mutta samalla mahdollistaa uusia ja innovatiivisia ratkaisumalleja hoitotyöstä sairaalasuunnitteluun”, toteaa hankkeen Turun toiminnoista vastaava projektipäällikkö Jussi Arvio.